Botine, cizme de zăpadă, cizme lungi – ce încălțăminte să alegi pentru iarnă?

Chiar dacă nu trăim în regiuni în care zăpada apare mult mai devreme și de obicei stă toată iarna, putem spune cu încredere că iarna ne-a răsfățat de mult și oferă condiții meteorologice care se potrivesc unei toamne avansate, răcoroase. Datorită acestui fapt, avem o selecție ceva mai mare de încălțăminte care va funcționa bine în lunile de iarnă. Ce putem alege?

Încălțăminte confortabilă deasupra gleznei, adică botine clasice

Nu tuturor le place încălțămintea de iarnă mai lungă. Este adevărat că în garderoba fiecărei femei ar trebui să fie cizme lungi și extrem de feminine, pe care le va îmbrăca chiar și din când în când, dar se poate alege în siguranță și pantofi ceva mai scunzi, dar foarte comozi, precum botine clasice. Totuși, dacă ne hotărâm asupra acestui tip de încălțăminte, merită să alegem modele care să ne ofere căldură și stabilitate pe pavajele înghețate, care vor apărea probabil de mai multe ori în sezon. Deci la ce ar trebui să fii atentă? Cea mai importantă este talpa mai groasă care ne va izola piciorul de suprafața rece și materialul care nu va absorbi umezeala în zilele urâte. Talpa trebuie echipată cu benzi care să împiedice alunecarea. Va fi și mai bine dacă botinele vor avea o izolație la interior.

Încălțăminte trekking și bocanci

Acețtia sunt primii pantofi conceputi pentru conditii extreme, asa ca atunci cand alegi aceasta optiune, nu trebuie să îți fac griji cu privire la înghetarea picioarelor sau la riscul de alunecare – au fost gândiți pentru a asigura confort deplin în acest sens. Totuși, dacă pantofii de trekking ți se par puțin grei și cauți ceva mai puțin specializat, atunci poți alege bocancii de drumeție, pe care îi poți găsi într-o selecție foarte diversă. Au talpa stabilă, pot fi izolate si se potrivesc stilizărilor casual.

Cizme de zăpadă tipice

Cizmele de zapada reprezintă încălțămintea destinată, în primul rând, activităților pe zăpadă. Prin urmare, nu le vom mai îmbrăca la alte ocazii, ci doar atunci când intenționăm să ne jucăm în zăpadă, de exemplu, construind un om de zăpadă cu un copil într-un parc al orașului. Totuși, investiția în astfel de încălțăminte este cea mai justificată, deoarece le vom folosi cu succes cel puțin câteva sezoane, precum și botinele sau bocancii de trekking de bună calitate. Avantajul lor este că sunt, de obicei, realizate din materiale speciale care asigură termoreglarea, și sunt, de asemenea, ușoare și confortabile pentru alergat sau mers pe zăpadă.

Cizme lungi – elegante sau ceva mai casual

Cizmele lungi și elegante cu toc mai înalt sunt un must have în garderoba unei femei – sunt perfecte pentru rochii și fuste, așa că este greu să te descurci fără ele, dar în magazine vei găsi și cizme în variante ceva mai lejere, pe care le poți folosi în stilizări casual, urbane. Diferă ca formă și accesorii folosite, de exemplu, blana. Atunci când te decizi pentru o astfel de încălțăminte, merită să îți urmezi propriile preferințe și conținutul garderobei – pantofii  care nu se potrivesc cu majoritatea hainelor noastre sunt inutile.

Latest Posts