Cum aplicațiile mobile ne înlocuiesc PC-urile

Telefoanele smart din buzunarele noastre sunt mult mai puternice decât erau computerele în 1980 și dacă acum zece ani încă era neclară departajarea față de PC-uri, în 2021 diferența se poate vedea de departe, mai ales că acum suntem în pragul revoluției 5G.

Inițial aceste telefoane erau folosite mai mult ca agende personale sau organizatoare și aplicațiile de bază înlocuiau obiectele de birotică, omul ne mai simțind nevoia să care după el o agendă sau un calculator de buzunar.

Desigur, fiind telefoane smart, ele se puteau conecta cu ușurință la internet pentru căutarea de informații și comunicare internațională gratuită prin aplicații de tip Skype, care este extrem de populară și astăzi. 

Scopul unui telefon smart a evoluat în paralel cu puterea de calcul și astăzi foarte mulți îl folosesc și pe post de portofel virtual, acesta deținând o copie digitală a cardurilor bancare care poate fi scanată direct de POS. 

Desigur explozia de aplicații care pot fi folosite și gratuit a dus la transformarea telefonului smart într-un obiect indispensabil dar și extrem de personalizabil datorită acestor programe, astfel un contabil își poate instala aplicații de calcul și de organizare a datelor aproape identice cu cele care le folosește pe PC dacă nu chiar aceleași în versiunea mobilă, cum sunt cele din suita Office.

Nu doar profesionistul își poate personaliza telefonul smart după nevoi dar și un pacient de diabet, de exemplu, poate instala o aplicație specială în care să-și monitorizeze glicemia.

Alt argument în favoarea acestor dispozitive, pe lângă evidenta mobilitate și capacitate de a efectua apeluri, este utilitatea lor pentru țările în curs de dezvoltare unde oamenii nu au posibilitatea să-și procure un PC dar au totuși o infrastructură de rețea cât să le permită accesul la internet.

Aplicațiile de jocuri devin mai populare decât jocurile pe Pc

Până acum am vorbit despre avantajele practice ale telefoanelor smart dar nu puteam să trecem cu vederea popularitatea foarte mare a jocurilor mobile. Piața de gaming a observat de niște ani cum a crescut cererea pentru jocurile mobile și s-a adaptat, creând o ofertă aproape nelimitată de titluri accesibile în cateva secunde.

Principala deosebire dintre jocurile mobile și cele pentru Pc este că acestea sunt în mare parte gratuite, cu diferite opțiuni de cumpărare ulterioare.  Categoriile de jocuri online nu se opresc doar la cele de simplă distracție, acestea cuprinzând veritabile cazinouri online în variantă mobilă unde jucătorul se poate juca și pe mize reale dacă dorește.

Chiar dacă jucarea prin intermediul Pc-ului sau laptopului reprezintă un avantaj considerabil comparativ cu efortul de a merge fizic la un cazinou, acum prin aplicațiile mobile îți poți verifica echipele favorite în timp ce mergi cu metroul sau când aștepți la o coadă. Era vitezei în care trăim ne-a oferit și tehnologia care ne permite să facem mai multe lucruri simultan iar odată cu apariția tehnologiei 5G, este posibil ca monopolul Pc-ului în gaming să dispară, aceasta permițând și conectivitate simultană a milioane de jucători într-un joc precum World of Warcraft jucat de pe mobil.

Latest Posts