Camping cu copiii – ce trebuie să știi când vrei să organizezi o excursie cu cortul alături de micuții tăi?

Vacanțele cu copiii sunt niște provocări destul de mari, dar în același timp niște momente pe care le trăiești foarte intens și las amintiri frumoase. Bineînțeles că atunci când mergi în vacanță cu micuții tăi îți dorești confort, să ai la îndemână tot ce este necesar, să te bucuri de mâncare bună fără ca să fii nevoită să o pregătești tu. În acest caz probabil vei alege variantele de vacanțe în resort-uri de lux, unde te vei relaxa și îți vei reîncărca eficient bateriile. Însă ia în calcul și o vacanță la camping, mai ales dacaă copiii tăi au deja vârsta la care te poți înțelege ușor cu ei și puteți desfășura diferite activități.

Ce variante de camping să alegi?

Foarte la modă și cu mult confort o reprezintă varianta de vacanță cu autorulota. Acestea nu doar că îți oferă confortul unei camere de hotel, cu baie proprie, bucătărie și un pat generos, dar în același timp de bucuri de experiența de vacanță în natură. Dacă ești puțin mai curajos poți alege varianta de vacanță la cort, caz în care fie alegi camping-uri amenajate unde va exista o baie comună și vei avea acces la utilități precum apa potabilă și curent electric, fie vei alege varianta de camping în inima naturii, neamenjat. În acest caz trebuie să te gospodărești foarte bine pentru a avea condiții bune.

Cum îți pregătești copilul de vacanță în camping?

Copiii vor fi extrem de atrași de acest tip de experiență, atfel încât nu va fi foarte greu să îi convingi că vor avea o vacanță reușită. Bagajul trebuie să conțină haine copii pentru vreme caldă, dar și haine pentru serile răcoroase. Alege haine confortabile, deoarace cei mici vor desfășura foarte multe activități în acest tip de vacanță și vor avea nevoie de libertate de mișcare. În plus, materialele din care sunt fabricate aceste haine trebuie să fie naturale și să permită pielii să respire. Să nu lipsească din bagaj niște treninguri copii, care pot fi purtate atâtseara lângă focul de tabără, cât și în timpul drumețiilor prin pădure. Încălțămintea pe care o alegi pentru copilul tău în cazul unei vacanțe în camping trebuie să fie ușoară, dar să protejeze piciorul de frig și umezeală și să aibă talpa aderentă, în așa fel încât copilul tău să fie în siguranță pe orice tip de suprafață s-ar deplasa.

În ce anotimp se recomandă o vacanță la camping?

Bineînțeles că vara este anotimplul preferat pentru astfel de vacanțe, în primul rând datorită confortului termic și faptului că nu vei avea surprize meteo extreme. Însă nu exclude o vacanță în camping nici în celelate anotimpuri. Cu îmbrăcămintea adecvată și echipamentele potrivite poți să alegi o astfel de vacanță inclusiv iarna. Bineînțeles că decizia o vei lua și în funcție de zona aleasă, pentru că dacă vei dori să mergi la mare probabil nu vei merge acolo iarna. Însă o vacanță în inima munților poate fi potrivită și în anotimpul rece. Alege împreună cu micuții tăi locul de vacanță și bucurați-vă de aceste experiențe unice.

Latest Posts