Poate fi atât de ușor să plătiți în exces pentru asigurarea auto, în special din cauza noilor scumpiri din piața de asigurari RCA. De aceea, este important să comparați mai multe oferte de asigurare RCA auto. În timp ce o serie de factori vă pot influența prima politei RCA, există lucruri pe care le puteți face pentru a încerca să obțineți cea mai puțin costisitoare și cea mai de încredere asigurare RCA online pentru circumstanțele în care vă aflați dumneavoastră.

Asigurarea obligatorie RCA poate părea de cele mai multe ori o cheltuială nedorită, dar scopul ei este unul benefic pentru cel care o încheie pentru propriul vehicul. O asigurare RCA online, vă poate scuti de niște drumuri nedorite în vederea obținerii celui mai bun preț pentru emiterea politei și vă poate proteja de pierderile financiare cauzate de vătămarea persoanelor implicate într-un accident de circulație.

Dar, până la obținerea celui mai bun preț la polita de asigurare de raspundere civila auto, este necesar să discutăm aspecte mai presante. Și anume, cât timp durează să încheiați polite RCA, care sunt pașii pe care îi aveți de urmat și ce documente trebuie să completați dacă alegeți să încheiați o asigurare RCA auto pe teritoriul Romaniei. Urmăriți cu atenție acest articol și veți afla de ce este bine să încheiați o poliță de asigurare RCA online, eventual cu decontare directa și cât de simplu veți intra în posesia asigurarii RCA dacă alegeți să folosiți dispozitivul de comparare a prețurilor de asigurare cu ajutorul unui calculator RCA.

Cum puteți încheia o asigurare RCA online pentru masina dumneavoastră?

Va trebui să faceți o cercetare amănunțită a ofertelor de asigurare RCA online dacă sunteți în căutarea unor tarife competitive de asigurare. Luați în considerare să obțineți cotații de asigurare auto nu doar de la companiile mari, ci și de la asigurători mai mici, deoarece nu știți niciodată unde s-ar putea ascunde cele mai bune oferte la o asigurare RCA online.

Una dintre cele mai simple moduri de a căuta o asigurare RCA online pentru vehicule inregistrate in Romania este de a compara firmele de asigurare cu ajutorul unui calculator RCA online. Dacă preferați să revizuiți opțiunile de asigurare cu cineva specializat, colaborarea cu un agent de asigurari RCA este o altă modalitate de a încheia asigurarea obligatorie RCA.

Ai nevoie de RCA online cu decontare directă?

Serviciul de decontare directă simplifică mult procesul prin care trebuie să treacă o persoană păgubită, întrucât scurtează perioada de timp pe care trebuie să o aștepte o persoană a cărui vehicul a fost avariat în timpul unui accident rutier, până în momentul în care acesta este reparat. Având în vedere aceste aspecte, serviciul de decontare directă aduce plus valoare modului în care se realizează decontarea cheltuielilor necesare reparării vehiculelor implicate în accidente rutiere. Primul pas pe care trebuie să îl faceți este să vă informați asiguratorul despre producerea accidentului în termen de 5 zile lucrătoare. Mai departe, va trebui să depuneți documentul de constatare a accidentului precum și să furnizați informații cu privire la modul în care s-a produs accidentul, iar pe urmă veți putea beneficia de decontare directă.

Pași de urmat pentru o asigurare RCA online

Asigurarea RCA online poate fi încheiată pe orice perioadă de timp, multiplu de o luna, iar procesul este unul simplu, care nu durează mult și poate fi făcut de oriunde vă aflați și la orice oră doriți. Tot ce trebuie să faceți pentru a încheia o poliță RCA pe perioada de valabilitate dorită este să accesați oferta unui broker de asigurari RCA și să vă asigurați că datele introduse despre masina dumneavoastră, cât și despre dumneavoastră ca șofer sunt corecte. Spre exemplu, Pint.ro pune la dispoziție calculatorul RCA care vă permite să introduceți datele dumneavoastră și cele pentru autovehicul în câteva câmpuri libere pe care trebuie să le completați. În așa fel, puteți încheia o asigurare RCA online pentru teritoriul României pe perioade de la 1 luna la 12 luni.

Date de introdus despre șofer:

 • data la care a fost obținut permisul de conducere auto
 • localitatea
 • codul numeric personal (CNP)
 • categoria socială (pensionar, bugetar, student, șomer)

Date de introdus despre autovehicul:

 • stare înmatriculare
 1. Înmatriculat – dacă autovehiculul este înmatriculat în România, iar proprietarul este persoana trecută în talonul mașinii
 2. În vederea înmatriculării – dacă cumperi un autovehicul nou sau rulat și urmează să îl înmatriculezi
 3. Înregistrat la primărie – autovehicul (scuter până în 50 cc) care nu necesită înmatriculare la poliție 
 4. În vederea înregistrării – dacă cumperi un autovehicul nou sau rulat care îndeplinește condițiile înregistrării la primărie și nu înmatriculării
 • număr înmatriculare
 • categorie proprietate auto
 1. autoturism
 2. autoutilitară/autofurgonetă
 3. autovehicule pentru transport persoane
 4. motocicletă/scuter/ATV
 5. autotractor
 6. remorcă
 7. tractor rutier
 • marca
 • modelul de masina
 • combustibilul
 • seria de șasiu
 • seria cărții auto (CIV)
 • masa maximă autorizată
 • capacitate cilindrica
 • anul de fabricație
 • numar locuri
 • puterea motorului

În cât timp primiți polita RCA și cât costă transportul?

Asigurarea RCA online emisă pentru teritoriul României pentru vehicule înregistrate în țară va fi emisă instant dacă alegeți să lucrați cu brokerul de asigurări, Pint.ro. Întregul proces este simplu și extrem de rapid! După selectarea ofertei potrivite de RCA, plata se face ușor fie prin intermediul plății cu cardul ori prin ramburs. Iar dacă alegeți să lucrați cu Pint.ro și doriți să primiți polița RCA și în format fizic, prin livrare rapida, transportul nu vă costă nimic!

Mergeți la Sigur cu Pint.ro!

Cumpărarea unei asigurări este precum orice altă achiziție: dacă doriți cel mai bun preț, trebuie să faceți un studiu al pieței destul de amănunțit. Tocmai de aceea, este recomandat să optați pentru un RCA online și nu prin intermediul consultării mai multor firme fizice de asigurări. În acest fel, scuțiți și mai mult timp pe drumurile pe care le aveți de făcut și obțineți mult mai rapid cotații de preț pentru masina pentru care aveti nevoie de RCA. Fiecare companie de asigurări are o politică diferită, care are ca rezultat prețuri diferite. Din fericire, Pint.ro vă pune la dispoziție un comparator de prețuri pentru a putea pune în balanță tarifele mai multor companii de asigurări și, în acest fel, pentru a vă ajuta să decideți ce ofertă vi se potrivește.